Хербициди

Хербицидите са химични вещества от групата на пестицидите, които се използват в борбата срещу плевелите по културните растения. Прилагат се срещу широк кръг плевели както при храстови и дървесни видове, така и при зеленчуци и житни култури.

Хербицидите се разделят по различни признаци, като основно са тотални и системни.

Тоталните хербициди унищожават всяко растение независимо от вида върху което са попаднали, като спират развитието му, растенията завяхват и изсъхват в кратки срокове. Затова при използване на тотални хербициди следва да се подхожда изключително внимателно, за да не се засегнат растенията които

ХЕРБИЦИДИ

отглеждаме.

Селективните хербициди влияят само на група растения, като основно се разделят на житни и широколистни.  По този начин се осигурява възможност за третиране в насаждения при вече поникнали културни растения срещу превели от друга растителна група, като не влияят/или влияят слабо на съответните културни растения.

Третирането с хербициди основно е посредством пръскане на растението с работен разтвор на съответния хербицид, като се използват и за поливане на почвата с цел предотвратяване на поникване на семена на различните видове плевели.

Онлайн Агроаптека e-Агро предлага широка гама тотални и селективни хербициди  които може да използвате в борбата срещу плевелите по културните растения. При нас ще откриете богато разнообразие от препарати за растителна защита от реномирани производители, с високо качество и доказана ефективност . Всички хербициди които се предлагат от Онлайн Агроаптека e-Агро са придружени с етикети за срок на годност и техническа информация за продукта.

хербициди Цени на пръскачки в Emag

Ако и Вие се вълнувате от живота на село или имате собствено земеделско стопанство, сертифицирания агроном на Еагро е на ваше разположение.  Може да се свържете с нас на:

Попитайте агронома

Ако статията Ви е харесала, много бихме се радвали да я споделите.