Фунгициди

Фунгицидите са химични вещества от групата на пестицидите, които се прилагат в борбата срещу болестите по растенията причинени от гъботворни патогени, вируси и бактерии. Прилагат се срещу широк кръг болести атакуващи растенията както в кореновата област, така и по стебло и вегетативни органи.

Фунгицидите се делят по различни показатели, като са основно контактни, проникващи и системни.

ФУНГИЦИДИ

По своя характер контанктните фунгициди са предпазни, с локален ефект и действат само върху мястото на третиране.  Чрез тях растенията се предпазват от нови заразявяния.

Проникващите  фунгициди действат също локално, като навлизат в тъканта на растението, но не се транспортират  из другите му части. Спомагат лекуване на вече заразени участъци.

Системните фунгициди проникват във вътрешността на растението както от корените, така и през надземната част и чрез проводящата тъкан се придвижват из цялото растение. По този начин вляят както на атакуващи болести, така и на такива които вече са навлезли в растението.

Третирането с фунгициди

Третирането  се извършва чрез пръскане на растението с работен разтвор на съответния фунгицид, като се използват и за поливане на почвата срещу почвени болести като сечене по разсада и др.

Онлайн Агроаптека e-Агро предлага широка гама контактни и системни фунгициди които може да използвате в борбата срещу болестите по културните растения. При нас ще откриете богато разнообразие от препарати за растителна защита от реномирани производители, с високо качество и доказана ефективност . Всички фунгициди които се предлагат от Онлайн Агроаптека e-Агро са придружени с етикети за срок на годност и техническа информация за продукта.

фунгициди Цени на пръскачки в Emag

Ако и Вие се вълнувате от живота на село или имате собствено земеделско стопанство, сертифицирания агроном на Еагро е на ваше разположение.  Може да се свържете с нас на:

Попитайте агронома

Ако статията Ви е харесала, много бихме се радвали да я споделите.