Семена

Семето е първия етап от развитието на растенията, като съхранява защитен зародиш обвит в хранителна среда. Съдържа стъбълце, корен, листенца, хранителни вещества и зародишна пъпка. Покълването на семето се осъществява при осигуряване на подходящи условия – въздух, влажност и температура.

Част от класификацията на растенията е базирана на структурата на семето –  Голосеменни и

семена

Покритосеменни, които от своя страна се делят на едносемеделни и двусемеделни растения.

Семената на различните биологични видове покълват при различни условия, като основните условия са наличие на влага, добра аерация на почвата и положителна температура. Това е свързано основно от географските особености на региона в който е възникнал съответния биологичен вид.

Основно

Семената на повечето зеленчуци – домати, зеле, пипер и др. се засаждат нагъсто, като се извършва последващо прехвърляне на най-здравите растения на постоянно място. Краставиците се засаждат директно на полето, като се препоръчва избягване на разсаждане. Директно на полето се засаждат и семената на дини, пъпеш, тиквички и др.

Част от класификацията на растенията е базирана на структурата на семето –  Голосеменни и Покритосеменни, които от своя страна се делят на едносемеделни и двусемеделни растения. Двете групи обхващат голяма част от познатите растения, като включват в себе си и всички растения които човечеството е култивирало.

Oнлайн Агроаптека e-Агро предлага семена от реномирани сортове на широк кръг земеделски култури, с които ще съумеете да получите високи добиви и качествени плодове и зеленчуци. При нас ще откриете както богато разнообразие от класически български сортове зеленчуци, така и множество чуждестранни растения и сортове които се отглеждат успешно в България. Всички зеленчукови семена които се предлагат от Онлайн Агроаптека e-Агро са придружени с етикети за срок на годност, процент на кълняемост и техническа информация за характеристиките на растението.

семена

Ако и Вие се вълнувате от живота на село или имате собствено земеделско стопанство, сертифицирания агроном на Еагро е на ваше разположение.  Може да се свържете с нас на:

Цени на мотофрези и култиватори в EMAG

Попитайте агронома

Ако статията Ви е харесала, много бихме се радвали да я споделите.