Инсектициди

Инсектицидите са химични вещества от групата на пестицидите, които се използват в борбата срещу насекомите неприятели по растенията. Прилагат се срещу широк кръг насекоми атакуващи растенията – както в кореновата област, така и по стебло и вегетативни органи.

инсектициди

Инсектицидите се разделят по различни признаци, като основно са контактни, системни стомашни.

Контактните инсектициди остават на повърхността на растението, като при контакт с която и да е част от тялото на насекомото го убиват. Контактните инсектициди се прилагат при първите третирания с цел растенията да не се атакуват от неприятели, като по този начин не позволяват снасяне на яйца и излюпване на ларви които да ги изгризят.

Системни инсектициди

Системните инсектициди проникват във вътрешността на растението както от корените, така и през надземната част и чрез проводящата тъкан се придвижват из цялото растение. По този начин вляят както на атакуващи неприятели, така и на вече излюпени ларви в растението.

Стомашните инсектициди се борят срещу неприятели с гризещ тип устен апарат, като убиват насекомото след попадане в стомаха на поетата храна.

Третирането с инсектициди основно е посредством външно пръскане на растението с работен разтвор на съответния инсектицид, като се използват и за поливане на почвата срещу почвени неприятели като телен червей и др.

Онлайн Агроаптека e-Агро предлага широка гама контактни и системни инсектициди, молюскоиди /борба с голи и градински охлюви/ и мрежи срещу насекоми и птици които може да използвате в борбата срещу неприятелите по културните растения. При нас ще откриете богато разнообразие от препарати за растителна защита от реномирани производители, с високо качество и доказана ефективност . Всички инсектициди които се предлагат от Онлайн Агроаптека e-Агро са придружени с етикети за срок на годност и техническа информация за продукта.

Инсектициди Цени на пръскачки в Emag

 

Ако и Вие се вълнувате от живота на село или имате собствено земеделско стопанство, сертифицирания агроном на Еагро е на ваше разположение.  Може да се свържете с нас на:

Попитайте агронома

Ако статията Ви е харесала, много бихме се радвали да я споделите.