Върхово гниене при зеленчуци

Върхово гниене при зеленчуци

Симптомите се наблюдават по плода, като на върха се появява воднисто петно, което се разраства и хлътва. В последстие петното почернява поради вторично развитие на фитопатогени или сапрофити. Среща се най-често по плодовете на домати, пипер и патладжан.

Причината е в липса на калций и нарушен воден режим. За да се избегне е необходимо подхранване с калциеви торове като Текнокел Амино Ca – 200-400 мл./дка

 

Ако и Вие се вълнувате от живота на село или имате собствено земеделско стопанство, сертифицирания агроном на Еагро е на ваше разположение.  Може да се свържете с нас на:

Цени на пръскачки в Emag

Попитайте агронома

Ако статията Ви е харесала, много бихме се радвали да я споделите.