Показване на 1–12 от 102 резултата

Семена

Онлайн Агроаптека Е-Агро предлага семена от реномирани сортове на широк кръг земеделски култури, с които ще съумеете да получите високи добиви и качествени плодове и зеленчуци. При нас ще откриете както богато разнообразие от класически български сортове зеленчуци, така и множество чуждестранни растения и сортове които се отглеждат успешно в България. Всички зеленчукови семена които се предлагат от Онлайн Агроаптека Е-Агро са придружени с етикети за срок на годност, процент на кълняемост и техническа информация за характеристиките на растението.

Семето е първия етап от развитието на растенията, като съхранява защитен зародиш обвит в хранителна среда. Съдържа стъбълце, корен, листенца, хранителни вещества и зародишна пъпка. Покълването на семето се осъществява при осигуряване на подходящи условия – въздух, влажност и температура.

Част от класификацията на растенията е базирана на структурата на семето – Голосеменни и Покритосеменни, които от своя страна се делят на едносемеделни и двусемеделни растения.

Семената на различните биологични видове покълват при различни условия, като основните условия са наличие на влага, добра аерация на почвата и положителна температура. Това е свързано основно от географските особености на региона в който е възникнал съответния биологичен вид. Основно семената на повечето зеленчуци – домати, зеле, пипер и др. се засаждат нагъсто, като се извършва последващо прехвърляне на най-здравите растения на постоянно място. Краставиците се засаждат директно на полето, като се препоръчва избягване на разсаждане. Директно на полето се засаждат и семената на дини, пъпеш, тиквички и др.

Част от класификацията на растенията е базирана на структурата на семето – Голосеменни и Покритосеменни, които от своя страна се делят на едносемеделни и двусемеделни растения. Двете групи обхващат голяма част от познатите растения, като включват в себе си и всички растения които човечеството е култивирало.

0.60 лв.

За цветя

Астра

1.40 лв.

За зеленчуци

Бакла Супергуадулче

1.40 лв.

За подправки

Босилек

1.00 лв.

За зеленчуци

Броколи Лимба

0.70 лв.

За цветя

Винка

1.40 лв.

За цветя

Виола

1.40 лв.

За цветя

Газания

1.40 лв.

За цветя

Гипсофила

1.40 лв.

За зеленчуци

Грах

1.00 лв.

За зеленчуци

Грах Келведон

1.10 лв.

За зеленчуци

Грах Провансал

1.00 лв.